Roliga verktyg att testa på i din trädgård

Tänk vad mycket roligt det finns att göra i en trädgård. Fylld av liv och ständigt öppen och välkomnade för nytt liv. En trädgård är som ens lilla bebis, och precis som med en bebis måste man ta hand om sin trädgård med varsam hand. Därför är det viktigt att man väljer rätt trädgårdsverktyg när man ska sköta om sin grönskande bebis. Detta innebär inte på några sätt att det måste vara tråkigt att ta hand om sin trädgård, tvärtom. Utbudet av roliga trädgårdsverktyg är större än någonsin förr. Jag menar, förr fanns det bara rostiga krattor och sekatörer. Häng med så ska vi se vad som idag finns utöver dessa två grundredskap.

Roliga verktyg att testa på i din trädgård

Låt oss börja med beskärningen i trädgården. Att använda sig av rätt verktyg när man kapar av grenar och kvistar är essentiellt för att inte få inflammationer i växterna, och för att de ska se snygg och prydligt ut. Se det som att klippa håret, det gör man knappast med kökssaxen. I alla fall inte med tilltalande resultat. För den som vill kapa av kraftiga grenar är en sekatör med teleskophandtag praktiskt. Att kunna fälla ut sekatörer gör att man når längre samt att hävstängerna blir större och man får mer kraft. Vilken typ av sekatör i toppen man ska ha beror helt på vad ändamålet är. Anvilssekstör eller bypassekatör?  fundera på ändamålet som sagt.

 

Krattor är bra i alla väder

Beskärningskniv och beskärningssåg kan också vara bra att ha bland sina verktyg till trädgården. Den förstnämnda passar till precisionsarbete och sågen ska stå för grovjobbet. Spadar och krattor, räfsor och greppar är också nödvändigt om man vill kunna odla nytt i sin trädgård, möblera om bland växterna eller för att hålla det rent och snyggt. Spadar i rätt längd är helt avgörande för att det inte ska bli för ansträngande att gräva. Att föredra är även att materialet på produkterna, som ska vara ute i sol och väta, är tillverkade i rostfritt stål. Det blir dessutom lättare att jobba med. När det kommer till krattor och räfsor är det ett oslagbart verktyg. De är praktiska oavsett vilken storlek man har på sin trädgård – för stora liksom små. Alla får någon gång på hösten blad att räfsa upp, vissa har grusgångar att hålla prydliga och en del vill luckra upp det översta lagret på jorden med sin kratta. Det finns många användningsområden för krattor och räfsor – köksträdgårdar, gräsmattor, mossreducering med mera – men oavsett i vilket syfta man ska använda sin räfsa eller kratta är det viktigt att det är en ergonomisk design, att materialet är båda hållbart och praktiskt, och sist men inte minst, att den är vacker att se på.

Krattor är bra i alla väder

För alla som har fruktträd eller kryddväxter, örter och bärbuskar finns det superpraktiska verktyg som underlättar skörd. Att plocka för hand, att bryta eller till och med slita av eller att inte nå är både frustrerande för dig som trädgårdsmästare och kan göra att plantorna far illa. Varför inte investera i en vass och läcker kryddsax?! Eller en äppelplockare med utfällbar funktion som är skonsam mot frukten. Naturligtvis går det att plocka både päron, plommon och körsbär med denna. Verktygen för trädgården behövs för att ta hand om din levande lilla blomsterbebis.