Roliga saker att göra i din trädgård

Att odla sina egna grönsaker, frukter och rotfrukter är kul när man har en trädgård. Det är fantastiskt att se resultatet när potatisen är klar och jordgubbarna upplockade. Att laga en god middag och avnjuta den en sommarkväll är en fantastisk känsla.

Roliga saker att göra i din trädgård

När du har en trädgård är det också bra att fixa i ordning den som att måla det där bordet som haft samma färg i en evighet, laga små skyltar att sätta i jorden där det står vad du faktiskt odlar, klippa gräset eller fixa det mysigt på altanen. Allt detta är så klart nödvändigt för att göra det trivsamt men ibland behöver man släppa odlandet och allt annat för att bara ha en rolig och lugn stund ute i trädgården. Efter allt slit så kan det förstås vara svårt att veta vad man ska göra som både är avslappnande och kul men här är några förslag.

Andas ut och ta det lugnt

Njut av naturen. Det är inte bara på sommaren som man kan njuta av naturen utan det är något för alla årstider. Här i Sverige får vi uppleva olika färger i trädgården beroende på årstid. Under sommaren är gräset grönt, under hösten blir träden färgglada med sina gula och orange löv, på vintern blir det frost på gräset och på våren börjar blommorna titta upp igen. Att sitta i trädgården och bara ta in intryck är rogivande och något som man helt enkelt behöver göra ibland

Andas ut och ta det lugnt

Bjud in vänner middag. Under perioderna på året som vädret är varmt så är det nästan lag att sitta utomhus så varför inte bjuda in vänner på middag. Har du odlat tidigare under året har dina vänner dessutom chansen att smaka din egenodlade potatis och alla andra goda råvaror. Dessutom sitter ni ute, tittar ut över trädgården, pratar och har kul.  Ta bilder. Trädgården är en vacker plats trotts årstid så varför inte försöka ta vackra bilder på den. Var stolt över hur trädgården ser ut och dela med dig. Beroende på årstid kan det bli väldigt olika bilder och det är kul att se bilder där färgerna ändras. Spela kubb eller krocket. Det finns vissa uteaktiviteter som passar bra att göra ute på ens egna trädgård. Kubb och krocket är två av uteaktivitet om dessutom är väldigt roliga att göra tillsammans med nära och kära. Tjata på familjen och bjud in vänner för att ta några omgångar kubb och efter det låter det utmärkt med en krocketmatch. Läs en bok. Trädgården är ett perfekt ställe att ta igen lite läsning eller varför inte lyssna på en ljudbok? låter inte helt fel. Det är bra att kombinera det som måste göras när man har en trädgård samtidigt som man ibland bara måste ta det lugnt och ha en skön stund. Att bjuda in några vänner till ens hem är ofta en smart ide för att tillbringa en rolig stund med människor man tycker om. Sedan kan man igen återgå till att sköta om sin trädgård för att hålla den fin året om.