Odla i din trädgård och tjäna pengar på det

Det finns många fördelar med att odla i sin egna trädgård. Dels för eget bruk att kunna laga mat med sina egna råvaror är en känsla som är svårt att slå när det kommer till matlagning. Väljer man dessutom att odla ekologiskt vilket det såklart finns många fördelar med så kommer maten att vara i en högre kvalité. Vare sig det handlar om att odla frukt, grönsaker eller rotfrukter så kommer det vara en fräschhet på en annan nivå eftersom att det faktiskt är självodlade råvaror. En annan fördel med att odla hemma i sin trädgård är att det faktiskt finns en möjlighet att du kan tjäna pengar på att göra det. Det finns en hel del människor som odlar mycket och har som huvudsysselsättning att sälja sina råvaror till restauranger, företag och privatpersoner. Har man som odlare gått i tankarna att faktiskt börja sälja sina råvaror så är nästa steg ’vart börjar jag? Hur går jag tillväga för att faktiskt göra en försäljning?’ bra och viktiga frågor.

Odla i din trädgård och tjäna pengar på det

Självklart är det så att marknaden kan se lite olika ut dels beroende på vart i landet du befinner dig men också vilken årstid det är. Beroende på hur stor din odling är avgör vem du bör höra av dig till. Odlar du i din trädgård och inte har en väldigt stor odling är nog inte de smartaste draget att höra av sig till en stor butik. Dels så har de redan andra de köper av och visst, de kan byta leverantör men chansen att de gör det någon som inte har ett väldigt stort utbud är inte så stor. Leta istället upp information om ställen som är rätt storlek för just dig och dina råvaror. Kanske är en mindre restaurang istället ett bättre alternativ för just dig.

Marknadsför dig själv

Det är självklart också möjligt att marknadsföra sig själv och nå ut till privatpersoner. Gör man en bra marknadsföring så kan man dessutom nå ut till många. Har man hög kvalité på sina råvaror dessutom så är chansen stor att samma personer kommer att vilja handla från dig igen och troligtvis även tipsa om dina råvaror till alla som de känner vilket ju inte skulle vara allt för dumt.


Odla i din trädgård och tjäna pengar på det

En smart ide är att specialisera sig på någon eller några speciella frukter, grönsaker eller rotfrukter (eller varför inte bär). När du bestämt dig att till exempel morötter är det du vill fokusera lite extra på, lär dig då allt om just odlingen för morötter. Gör en sökning på internet, leta böcker på biblioteket och prata med andra människor som också har intresse för odling. Detta kommer att göra att din råvara har chansen till att bli ännu bättre. Det kan finnas tips i böckerna som sedan kommer resultera till att dina morötter blir extra goda och vem vill inte åt en råvara som är extra god? De flesta vill nämligen åt det goda råvarorna här i livet för att sedan kunna laga god mat.