Blommorna att ha i din trädgård

Att odla blommor i sin trädgård är fantastiskt roligt och blir mycket vackert när allt börjar ta fart och börjar blomma Några tips på blommor som är vackra är Spiraea japonica (Little Princess). Det är en vacker rosa blommande buske som blir 80 cm hög och den vill ha mycket sol. Den blommar i juni-juli. Man kan använda den för att göra låga häckar eller i någon slänt och även i små grupper med flera.

Blommorna att ha i din trädgård

Girlandspirea är en blommande buske fast med vita små blommor och behöver också mycket sol. Busken blir bred och blommorna blir rikliga och breder ut sig fint i häckar till exempel. Den är lätt att odla och väldigt tålig. Fläder växer snabbt och får fina vita blommor i juni och juli. edan bildas bär i september-oktober. De är perfekta till saft och marmelad. Tretandsfingerört är en vacker, marktäckande växt som bildar vita, täta mattor på marken. Blommorna är formade som stjärnor och blommar i maj-juni. Väldigt lättodlad och tål det mesta. Forsythia intermedia är en blommande buske med guldgula blommor som är väldigt tålig och fixar det mesta. Kameliaschersmin får stora vita blommor som växer dubbelt i juni-juli. Passar som häck eller buskage. Man kan även göra en liten berså av den. Den underbart rosa Prakttry är en fin prydnadsbuske som blommar i juni till augusti. Bladen får på hösten en rödbrun vacker färg. Hybridforsythia är en jättemysig med guldgula blommor som vill stå varmt och lite mer skyddat så trivs den bäst. Rosenprakttry får djupt röda blommor som ser ut som klockor. den trivs bäst i halvskugga.

Ölandstok

Ölandstoken är en kär blommande buske med gula blommor som kommer från maj ända till oktober. Den vill ha mycket sol på sig. En annan Prakttry är en prydnadsbuske som blommar med röda blommor hela långa sommaren och den trivs i mullblandad jord bäst. Trädgårdshortensia är en gammaldags underbar blommande buske som får starkt rosa blomklasar som bildar stora bollar. Vilken färgton just denna blomma får beror på jordens ph just där den växer. Den får absolut inte torka ut! Den vita trädgårdshortensian får samma blommor men denna vita färg påverkas inte av jorden som den rosa varianten gör. Vill ha mycket vatten.

Ölandstok

Den röda Trädgårdshortensian påverkas av jordens ph som den rosa och det är spännande att se exakt vilken färg blomman får när den slår ut. Dessa Hortensior är underbart vackra att sätta i en stor korg eller kruka under sommaren. Den blå Trädgårdshortensian blir bara mer blå ju surare ph jorden har. Det är så spännande att se hur färgen blir när de börjar blomma! Buddleja davidii är lila blomma med långa blomstänglar som växer mycket tätt med små blommor. En riktig skönhet i trädgården. Häggmispel får små vita blommor i maj och dessutom ätliga bär efter det. Den är perfekt som vindskydd i trädgården. Korallkornell får också små vita och söta blommor i juni. Den passar även den fint i en häck. Norskspirea är en mycket tålig och vacker buske med vita blommor som växer i stänglar. Passar utmärkt som häckplanta.

.